Doorbraak Radio

Van Cauwelaert en Bauwens: 'Sterke verdeeldheid regering zal zwaar wegen dit najaar'

July 20, 2021 Doorbraak Season 3
Doorbraak Radio
Van Cauwelaert en Bauwens: 'Sterke verdeeldheid regering zal zwaar wegen dit najaar'
Show Notes

Hoewel iedereen verwacht had dat deze weken de klassieke komkommertijd zou worden, moeten we vaststellen dat het net spannende tijden zijn in de Wetstraat. De regering moet niet alleen zorg dragen voor stijgende coronacijfers en noodhulp na de watersnood, maar valt bijna over hongerstakende illegalen. Sammy Mahdi blijft bij zijn standpunt en geeft mee dat het vernietigend is om die mensen valse hoop te geven. Tegelijk zeggen de linkse partijen de regering de wacht aan. Indien ook maar één hongerstaker sterft, stappen de ministers van PS en Ecolo op.

Onze analysten Pieter Bauwens en Rik Van Cauwelaert merken op dat na 24u reeds uitwegen worden gezocht uit deze crisette, maar verwachten veel grotere ideologische tegenstellingen in het najaar. Nu zal de soep echter niet zo heet gegeten worden. Ook minister Dedonder zal geen ontslag moeten nemen, want volgens Van Cauwelaert is er echt wel een probleem bij de legerleiding.

De opmerkelijkste uitspraak in dit gesprek komt van MR-voorzitter Bouchez die ooit aan Van Cauwelaert opbiechtte dat hij volledige fiscale autonomie voor de regio's wil. Zo wordt hij misschien nog een bondgenoot van De Wever, want volgens Van Cauwelaert is de driekleur van Bouchez' mondmasker niet meer dan provocatieve communicatie.

Support the show (https://doorbraak.be/steun/)